سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
تابستان سرد
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
SATA چیست.

SATA  :        تکنولوژی هارد دیسک های ساتا   ( SATA ) بر اساس پردازش اطلاعات متوالی ( سریال   ) است. یعنی انتقال اطلاعات از هارد دیسک به باس دیتا و در جهت عکس به طور منظم و   در دورهای زمانی مشخص انجام می گیرد  .

همانطور که از نام   Parallel در اینترفیس   Parallel ATA و   Serial در   Serial ATA برداشت می شود، تفاوت عمده این دو رابط در نحوه انتقال اطلاعات (بیت   ها) است. اطلاعات در رابط   ATA به صورت موازی و در رابط   SATA اطلاعات به   صورت سری انتقال داده می شوند. همانطور که می دانیم، مزیت انتقال اطلاعات   به صورت موازی در برابر انتقال سری، تعداد بیشتر اطلاعات ارسال شده در یک   واحد پردازشی و در نهایت سرعت بیشتر می باشد. اما چگونه است که با وجود سرعت بیشتر در حالت موازی، رابط جدید تر از نوع سری و با سرعت بیشتری نسبت به رابط موازی ساخته شده است؟


 
پاسخ به این سوال تقریبا ساده است. همانطور که می دانید هر جریان عبوری در یک رشته یا سیم، نسبت به جریان عبوری با جهت معکوس در رشته کناری خود تاثیری به نام میدان الکترو مغناطیسی ایجاد می کند که این میدان الکترو مغناطیسی با افزایش سرعت و سیکل جریان قدرت یبشتری یافته و  باعث ایجاد اختلال (نویز) گردیده که در نهایت انتقال جریان را با مشکل مواجه می کند. حال هرچه تعداد رشته هایی که جریان از آنها عبور می کند بیشتر و به هم نزدیکتر باشند، این مشکل نیز بیشتر نمایان می گردد.

   هارد دیسکهای ساتا از کابلهای ریبون با پهنای کمتر استفاده می کنند که برای کسانی که آنرا اسمبل می کنند باعث بسی خوشبختی است. این کابلهای نازک دارای کانکتورهای بست داری هستند که کار کردن با آنها را ساده تر می کند.

   هارد دیسکهای ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط 150Mb بر ثانیه انتقال می دهند. اما مقاله های زیادی روی اینترنت در مورد هارد دیسکهای با سرعت 3Gb در ثانیه خواهید یافت.

   اما بیایید این دو را در عمل با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم چرا صنعت در آینده تکنولوژی SATA را بر خواهد گزید.

   تا کنون در مقایسه دو هارد دیسک به قیمت هم توجه داشتیم اما حالا بدون در نظر گرفتن قیمت و  تکنولوژی مرسوم کارایی را بررسی می کنیم.آزمایش از این قرار بود. یک کامپیوتر قدیمی را به یک هارد  SATA  مجهز کردیم. و بعد از آن دو کامپیوتر امروزی ( پنتیوم 4 ) با سرعت متعارف را با هارد دیسک هایIDE برای مقایسه انتخاب کردیم. آزمایش ها و نتایج به قرار زیر بودند.

آزمایش 1

آین آزمایش یک انتقال فایل معمولی بود. برای اینکه در هر سه کامپیوتر انتقال اطلاعات کاملاً  مشابه باشد در ویندوز XP شاخه :c:\windows\system32

انتخاب شد در یک سیستم که در آن ویندوز XP ارا می شود این شاخه در حدود 330 مگابایت حجم دارد. و حدود 2000 فایل در آن وجود دارد. یک فولدر جدیر در درایو C (پارتیشن C ) از هارد دیسک ایجاد شد سپس در DOS فرمان

copy>c:>windows> system32>*.*

اجرا شد که همانطور که می دانید این دستور همه فایلهای داخل شاخه system32 را در فولدر جدید کپی می کند و نتایج جالب بدست آمده آز این قرار بود:

 کامپیوتر و نوع هارد دیسک

زمان انتقال اطلاعات

 سیستم جدید اول همراه با IDE

127 ثانیه

 سیستم جدید دوم همراه با IDE

151 ثانیه

 سیستم قدیمی همراه با SATA

44 ثانیه

آزمایش 2

دومین آزمایش زمان بوت شدن است که زمانهایی که مربوط به سخت افزار است حذف شده است. یعنی از لحظه ای که تصویر آغازین ویندوز به نمایش در می آید تا لحظه ای که دسک تاپ کامپیوتر به  حالت عادی در می آید زمان اندازه گرفته شد نتایج به قرار زیر است

 کامپیوتر و نوع هارد دیسک

زمان بوت

 سیستم جدید اول همراه با IDE

28 ثانیه

 سیستم جدید دوم همراه با IDE

28 ثانیه

 سیستم قدیمی همراه با SATA

17 ثانیه

توجه: در این تستها به کارخانه سازنده دیسکها اشاره نشده است مطمئناً با در نظر گرفتن این فاکتور تغییر خواهد کرد ولی هر دو مدل IDE و SATA از هارد دیسک ساخت یک کارخانه استفاده شده است.




موضوع مطلب :
.: Weblog Themes By Pichak :.


RSS Feed
بازدید امروز: 2
بازدید دیروز: 4
کل بازدیدها: 41973

 
   

تبادل لینک

خرید بک لینک

کد نمایش آی پی

کد نمایش آی پی

ساخت کد آهنگ

ساخت کد موزیک آنلاین

ساخت کد آهنگ

ساخت کد موزیک آنلاین

گالری عکس

کد نمایش آی پی

کد نمایش آی پی

لوگوی سه گوش

لوگوی سه گوش

لوگوی سه گوش


مترجم سایت

مترجم سایت


ابزار چت روم

چت روم




برای نمایش تصاویر گالری کلیک کنید


دریافت کد گالری عکس در وب